Welcome drink, neboli sklenička na přivítanou, není vůbec otázkou pouze prestižních akcí.
Welcome drink:
- navodí srdečnou atmosféru již při příchodu
- zkrátí čas čekání na jídlo či začátek programu
- zaměstná ruce
- pomůže otevřít konverzaci
- funguje jako aperitiv
Jako welcome drink se obzvláště hodí šumivá vína (Prosecco, sekt, šampaňské) právě pro jejich schopnost stimulovat chuť a aktivovat zažívání. Pokud chcete posílit funkci aperitivu, můžete podávat i aromatizovaná anebo kořenená vína t.j. vermuty (Cinzano, Martini).
Šumivé víno budou hosté pravděpodobně očekávat. Zkuste je tedy překvapit něčím méně tradičním, co navíc krásně vypadá. Hodí se třeba Campari anebo malý koktejl s vermutem či cider ve vysoké skleničce s ovocem.
Na trhu je už i spousta nealkoholických resp. dealkoholovaných šumivých vín.
Tradičním nealko aperitivem je pak Crodino.